Crooked Spider Wassenaar Serie

BRANDING | ILLUSTRATIE | ART DIRECTION | COPYWRITING | DESIGN

Ambachtelijke bierbrouwer Crooked Spider startte een serie bieren geïnspireerd door mooie plekken uit de omgeving van de brouwerij: de Wassenaar Serie.
 
Elk bier heeft verwijzingen naar een specifieke Wassenaarse plek, door de brouwstijl of het gebruik van kenmerkende ingrediënten. De namen en uitstraling van de bieren moesten ook sterk verwijzen naar de sfeer van de plek waarop elk bier in de serie gebaseerd is.
 
Om dat te bereiken moest elk label in de serie zoveel mogelijk ruimte bieden aan die sfeer van de mooie gebieden in Wassenaar. Daarom ontwierp ik het label en illustreerde ik vijf verschillende landschappen met als verbindende factor een uitgesproken lucht en bijpassend monochroom kleurenpalet.
 
Uit de serie van vijf zijn inmiddels de eerste drie bieren verschenen.
 
Witbier “Met de Wassenaarse slag”
Een hommage aan bekende strand ‘de Wassenaarse Slag’. Om de frisheid van het bier te benadrukken staat er een kenmerkende strandopgang op het label, uitgevoerd in een overwegend blauw palet.
 
Blondbier “Doe mij ‘n del”
Geïnspireerd op waterrijk duingebied Meijendel. Op het label is een zonovergoten duinvallei afgebeeld in de goudbruine kleur, kenmerkend voor blondbier.
 
Meergranen Tripel “Of je Windlust”
Eerbetoon aan de korenmolen in het centrum genaamd Windlust. Op het label is de molen te zien in een fel oranje-rode avondzon.
 
Alle labels zijn eerst uitgevoerd voor 33cl flessen en daarna voor 44cl blikken.
 
Om het de komst van de bieren, hun verhaal en smaakprofiel in beeld te krijgen ontwierp ik z.g pump-clips voor op de biertap, tafeltentjes voor in de horeca en bierspeciaalzaken en in het oog springende packshots voor o.a. instagram.
 

I.s.m.
Meesterbrouwer i.o. Niels Beekhuizen
@ Studio ‘t Mannetje

Client: Crooked Spider